středa 6. srpna 2014

Garmin Edge 800 USB device not recognized

Dneska jenom velice stručně: po týdnu v Jeseníkách s pěkným nájezdem na kole jsem chtěl dohrát data z Edge do notebooku a hele, ohavná hláška USB device not recongized při pokusu o připojení do kteréhokoli USB portu.
Takže standardní troubleshooting: prohledání webu, kde jsem se dočetl, kterak je to běžný problém Edge všech řad zhruba po dvou letech provozu. Doporučení Garminu vyzkoušet jiné PC, očistit elektrody a tak jsou natolik základní, že je snad ani nemá smysl zmiňovat, stejně jako fakt, že nezabrala. Následoval (se skřípěním zubů, protože odjetá jsou v čoudu) hard reset přístroje stále bez úspěchu.
Tak jsem to nechal ležet do rána a zkusil znovu. Na chvíli připojení a znova odpojení. Ježiš marjá, tak já snad zase budu řešit servis.
No a potom se to stalo, zkusil jsem nejprve připojit kabel a potom zapojit Edge. Bingo, USB device not recongized hlási notebook i s pouhým kabelem bez budíku.
Tož jsem koupil nový kabel a jedem v klidu dál, jenom bez ztracených dat.
Rezult: viníkem byl v mém případě vadný kabel, originál Garmin, bez jakékoli známky poškození, nikdy nezlomený, používaný pouze pro stahování dat z Edge a Forerunneru 305, normálně nabíjí, data z Forerunneru rovněž ok. Takže než propadnete panice, zkuste nový kabel :-)
P.S.: je to sice neuvěřitelné, ale důležité je vzít originál kabel od Garminu. Na "obyčejném" kabelu jsem měl značné problémy s namountováním a čtením dat.