sobota 9. června 2012

Květen

Nějak mě na květen nenapadla žádná jednoduchá říkanka do názvu článku, tak prostě květen a to vůbec nemluvím o tom, že v současném stavu se mi ho vlastně ani moc nechtělo psát, byť byl ještě v pohodě.
Navzdory nepříznivým předpovědím plným deště, přeháněk  a vůbec počasí na pytel se z května vyklubal extrémně suchý měsíc trápící vodohospodáře a těšící (například:-) cyklisty a podobnou havěť. Na začátku května proběhl Mamut, což byl v měsíci jediný den, kdy počasí opravdu stálo za pendrek a byla i pěkná zima. Ostatně popsal jsem to asi dostatečně tady.
Kromě tréninku se dály i jiné věci. Například mi odešel Edge 800. Jednu chvíli ještě šel (když jsem přijel ráno do práce) a druhou chvíli už byl odejit (když jsem odpoledne odjížděl). Normálně se mrcha zapnul a zůstal svítit v bootovací obrazovce. Nešlo s ním udělat prostě nic, žádný trojhmat, reset vyjmutí karty či jakákoli jiná finta za léta s garminy nastřádaná nepomohla.
Tak holt ještě před Mamutem putoval na reklamaci a možná je tomu tak dobře, na závody jsem totiž musel vzít zcela vodotěsnou 910XT, které déšť vadí méně než Edge s IPX7:-).
Odehrála se navíc ještě jedna věc zcela nesportovního charakteru a totiž ta, že jsme s manželkou dokončili vleklý dialog zůstat v bytě/koupit barák (manželka áčko já béčko) kompromisem pořídit chatu a dokonce i narazili na objekt odpovídající našim představám. Někdy v 1. polovině července se tak stanu chatařem-začátečníkem. Když jsme to oznámili dětem, mohli se zjevit radostí zejména po informaci, že podkroví bude celé jejich. Tak snad jsme zvolili a vybrali dobře. Až to bude naše a trochu vypadat, určitě se tady objeví i nějaká fotečka.
No a teď teda ke sportu.
Proti dubnu jsem téměř zdvojnásobil plavecký objem na impozantních 5,2km. Četnost tréninků dosáhla 1x za 10 dní, no super :-).
Běžecky tomu zase chloupek chyběl do stovky. Celkem 93km s tím, že poslední květnový víkend jsem to chtěl dotáhnout, potom i v týdnu, ale prostě jednou jsem byl línej (fakt paráda si občas dopřát:-) a jinak dával přednost kolu.
Tanečky už se před během drží jenom tak tak s 11 hodinami. Upřímně řečeno, těším se na prázdninovou pauzu. Jak je po večer už dost teplo, jsou zejména středeční tančírny dost na morál a chudák Naďa je ode mne celá mokrá. Tvrdí ovšem, že jí to nevadí, abych se nemohl vymlouvat:-)
No a kolo na konec. Jak už to tak bývá, to nejlepší:-). Loni jsem v květnu ujel přes 1300km, měl jsem tedy za to, že květen bude letos 1. měsíc, kdy nenajedu více než loni. Nakonec díky opravdu příznivému počasí i relativně nízkému počtu služebních cest klaplo 1588km, což značí moji dosavadní rekordní kilometráž a již ke konci května mám najeto lehce přes 5000km.
Celkem jsem v květnu odpohyboval skoro 81 hodin, což je rovněž rekord a vypadalo by to jako celkem dobrý příslib do triatlonové sezóny, kdyby...
Kdyby se v předvečer mých jedenačtyřicátých narozenin můj zadek nerozhodl, že už toho kola a asi i ledačeho jiného bylo dost a neobdařil mne luxusním vnějším hemoroidem. Tak to nějak vydýchávám, pomalu se to (snad) lepší, ale kolo vidím při současném vývoji tak na půlku července, kdy už ovšem odjíždíme na dovolenou. Desítka se tedy asi trochu kymácí, ale nebudem ještě házet flintu do žita. Zase třeba něco trochu odplavu.
Tož přeji všem čtenářům hodně zdaru a zejména stabilní a silnou stěnu žilní :-)