čtvrtek 22. července 2010

Jak vyvíjí Hollywoof na runsaturday.com

Když jsem před pár dny oznamoval novou verzi sporttracks, tak nějak mi nedošlo, že se mění API pro pluginy a že tedy tyto bude třeba přepsat a z toho důvodu se tedy, minimálně zpočátku, velká množina pluginů zúží.
Ona tedy nejenže se zúžila, ale celá řada autorů využila zpoplatnění sporttracks a volné pluginy začala šířít jako shareware. Nevím, jestli je to ta správná cesta, protože se zajímavými pluginy se cena ST může klidně vyšplhat ke 100USD a za 129 je možnost koupit WKO+ a to je přece jenom malinko jinde. Tak uvidíme, jak se bude situace vyvíjet.
Hollywoof z runsaturday ovšem naštěstí zatím jede na vlně free software a sotva jsem ve fóru vznesl dotaz na dostupnost pluginu, do dvou dnů byl hotov. Kdo tedy používáte sporttracks a chcete exportovat i z verze 3 na runsaturday.com, máte možnost. Plugin se stažení je zde.
Tenhle člověk je fakt borec, krásný web, volné aplikace pro iphone i android, vazby a importy s čím si člověk vzpomene a skvělá reakční doba na novinky. A to ani nechce donations. Mám jeho web opravdu rád: Runsaturday.com.

5 komentářů:

  1. Myslím si, že není jediný důvod, aby se ve sportovních komunitách nenašli šikovní lidé, co vytvoří takovou utilitku jako totální freeware. Když už se i takové maličkosti stanou předmětem byznysu..., tak nevím.
    Já na to jako obyčejný učitel a zapálený triatlonista prostě nemám.
    Ludvík Kácel, Praha

    OdpovědětVymazat
  2. no on vtip je v tom, že sporttracks není zase až taková "utilitka", ale poměrně sofistikovaný tréninkový deník podporující přímý import x formátů ze spousty zařízení. A fakt je ten, že kdo si koupí "měřák", který umí exportovat data do PC, většinou najde i těch pár dolarů na kloudný software. Ostatně ještě dlouhou dobu půjde jistě používat dvojková free řada. Existují navíc i jiné volné softwary, jenom holt zvyk je železná košile.

    OdpovědětVymazat
  3. Dělám software pro IT databáze s projekcí do bankovnictví, takže vím, jak se věci mají, a někdy si v záchvatu poctivosti :) říkám: chudáci uživatelé, kdyby věděli...
    Jinak sporttracks je napsaný celkem dobře, ale platit bych za něj neplatil.
    Luboš, Přerov

    OdpovědětVymazat
  4. Jasně, však to je každého věc. Já ST používám už 4 roky a stejně jsem jim něco poslat chtěl. Tak to padlo teď a trojku mám tím pádem jakoby zadarmo:-).
    Ono kdyby zákazník věděl neplatí jenom pro IT, ale de facto pro všechny obory, kde člověk nevidí/nerozumí dané problematice:-)
    JM

    OdpovědětVymazat
  5. No me runsaturday uz na zacatku roku nadchl, hlavne na dotaz, kdyz jsem chtel importovat z neceho sveho (specificky excel), tak mi stvoritel poslal zandrovy popis skriptu, ktery jsem si mohl zmodifikovat. Proste neco, co se nevidi.
    Proto tam jsem, neprekvapuje me, ze to plati i v plugins.. 12:)

    OdpovědětVymazat