úterý 28. října 2008

2008 týden 20.-26.10. skoro nulka jen to fikne

V pondělí volno, v úterý lehká desítka, ve středu plánovaná patnáctka, na které jsem si ráno přivodil lehký výron a sotva se dobelhal domů. Noha vypadala celkem rozumně, ale po návratu z práce jsem se zděsil. Pravá noha jakoby vypadla z oka noze důchodkyně s poruchou ledvin a rozvinutou cukrovkou. Tím sportování tento týden skončilo. Mohutně opuchlý kotník neumožňoval ani plavání, první dva dny nešlo ani kloudně stát se zátěží, že bych trochu pocvičil a navíc jsem se musel trochu pošetřit na výlet do Jeseníků, kde jsme původně plánovali trochu chodit. Naštěstí v sobotu už noha celkem splaskla, takže párhodinová vycházka šla přežít, v neděli to bylo ještě lepší, takže na pondělí už jsem vesele plánoval výběh na Mravencovku.

neděle 19. října 2008

2008 týden 13.-19.10

Tak už se pomaličku rozjíždím. Zatím sice opravdu hodně opatrně, ale příští týden to bude zase kousíček více, pak zase víc atp.:-).
V pondělí jsem nedělal nic, bylo mi ještě blbě od soboty.
V úterý nestihnuté plavání, až večer jsem se vykopal aspoň na chvilku klusnout. Mrholilo, ale byl jsem tvrdej:-)
Ve středu Prágl od rána do večera, takže nic.
Rána se mi nějak v poslední době nedaří, protože dost ponucuji a ani ve čtvrtek tomu nebylo jinak. Aspoň, že jsem v poledne odplaval dva kiláky, protože večer lilo jak o život (upřímně řečeno, zas tak mi to nevadilo, otevřeli jsme si Chardonnay z Augustiniánských sklepů a nebylo nám nejhůř:-)
Pátek měl identický průběh, tedy pouze plavání. Ráno kvůli zacvaklému budíku, večer kvůli totálnímu kopru, bylo mi totiž jasné, že o víkendu už se tak vlákat nebudu moci.
V sobotu jsem si poležel plánovaně, protože jsem dostal vycházku po obědě. Dal jsem si pěkných 12km v kopcích a po delší mne to bavilo, byť mi to vůbec neběželo. Do kopců jsem se zkoušel trochu odrážet, lýtka bolí ještě dnes. Po běhu jsem šel vyzvednout manželku s dětma z návštěvy u švagrů a nějak se to zamotalo tak, že se u nás po návratu domů zjevili nejen tito švagři, ale i druzí švagři, neteř s přítelem a jeden přítel bez neteře, která hrála kuželky v Praze. Moudře jsem si s Ondrou domluvil na ráno běh, takže po odpoledním burčáku jsem už večer pokračoval na jemně perlivé vodě (k naprostému úžasu společnosti:-)) a na půl osmou ráno v neděli byl připraveno ok.
V plánu jsem měl jít kolem 18-ti km v klidu. Celkem jsme to dodrželi, jenom jsem po hodině běhu dost utahaný a domů jsem dobíhal s nohama každou těžkou kolem 80-ti kilo. S tak těžkýma nohama jsem se raději ani nevážil:-).
Sice týden celkem slabší, ale je to rozjezd, že, a ten je potřeba nehrotit. V tabulce to vypadá třeba takto. Jo a oproti 103kg z minulé neděle mám tuto neděli už jenom 101 :-D

neděle 12. října 2008

2008 týden 6.-12.10., Grymovská desítka

Tento týden byl asi úplně první letos zcela netréninkový. Od pondělí do středy jsem se školil a byť jsem sebou měl všechny běžecké i plavecké věci, na nic nakonec nedošlo. V pondělí jsem měl takovou střevní chřipku, že jsem při řečech o ITILu málem umřel. V úterý už mi bylo lépe, na večer jsem byl domluven na výběhu s Tomášem, ale nezadařilo se, musel jsem ještě do práce, kde jsem zkysl asi do 9-ti. Tak aspoň plavání ráno. Ve středu jsem sice vstal, nicméně v krku knedlík jako hrom, takže jsem se nakonec raději omluvil. Nebudu riskovat pře závodem. Čtvrtek pátek už jsem jenom ladil, takže bez běhu a ani do bazénu jsem se nedostal.
Jedinou sportovní aktivitou za celý týden tedy byl tradiční pólistický běh. Letos s vynikající účastí 14-ti borců, kteří vyrovnali účastnický rekord z před pár let. S postupujícími lety chodí stále více mladých nabušených borců no a já zase propadám dozadu:-). Při převážení na decimálce mi to napsalo rovnýc 101kg, podobně disponované mužné typy (rozuměj přes metrák:-) se ukázaly celkem 3. V této kategorii jsem obsadil pěkné 2. místo:-)
Závod se vyvíjel očekávaným způsobem. Až k mostu, kde se přebíhá na druhou stranu jsem držel tempo kolem 4:45 na tepech 175. Při výběhu na most mi tak ztuhla stehna, že jsem až do cíle drobil krůčky jako stoletá babka a tempo neomylně zamířilo k 5:20. Byl jsem v pohodě s dechem, nebylo mi ani zle, ale uvést nohy do nějakého delšího kroku zkrátka nešlo. Trasu dlouhou 10,3km jsem nakonec zvládl v čase 52:16, čili poněkud za očekáváním, ale objektivně řečeno, čas asi odpovídá aktuální výkonnosti a váze.
No nic, od příštího týdne začínám zvolna přípravu na příští sezónu, vracím se k hubnoucímu plánu a teď už to určitě zase trochu půjde.

neděle 5. října 2008

2008 týden 29.9. - 5.10.

Po několika týdnech skoro běžecký týden. Tedy budu-li takto říkat týdnům, kdy uběhnu přes 50km:-))
V pondělí jsem jako tradičně nevstal na ranní vyběhnutí, v poledne aspoň trochu zaplaval (testík na kilometr za 16:11, celkem spokojenost), ale večer pršelo, čili místo běhu relax:-)
V úterý standardní nevstávačka, plavání přes poledne a večer po dlouhém přemlouvání běh. S čelovkou, letos takto poprvé. 5x1km 4min mk, 4:51, 4:47, 4:45, 4:52, 5:02. Ke konci už toho mám opravdu plné zuby.
Středeční Praha značí volný den.
Ve čtvrtek ráno bych možná i vstal, ale prší, tak na to peču. Plavat nestíhám, takže večer navzdory dešti odklušu 8km. Jsem úplně tuhej, nebaví mě to, ale mám ze sebe dobrý pocit, že se peru s živly:-))
V pátek ráno prší, plavání opět nestihnu a večer mám takový kopr, že raději otevřu sedmičku a konverzuji s milostivou paní.
V sobotu to dopoledne vypadá s počasím dost a pytel, ale po obědě se to probere, resp. aspoň přestane pršet. Vyrážíme na běh s Pavlem. Jelikož je přesně týden do Grymovské desítky, naplánuju conconiho test.
Žádné překvapení se, bohužel, nekoná. ANP podle grafu odhaduji kolem 176bpm při tempu 4:39. Tak nevím. Jak bys případný vážený čtenáři v tomto stavu rozbíhal a běžel závod na 10km? 4:45, je to reálné vydržet? Nebo rychleji, pomaleji, držet tepy na úrovni domnělého ANP, nebo raději níže? Díky za případné tipy.
V neděli jsem byl domluvený s Aldamanem na ráno, ale noční sms, kterak je mu blbě, mne nenutí vstávat v 6 a můžu si poležet chvíli déle. Dokonce začínám pochybovat, jestli poběžím. Modrá obloha ovšem posouvá motivaci z "nevím, zda půjdu" na "kolik tak běžet":-). Nakonec je z toho necelých 18km v kopečcích. Je nádherně, chladno ale blankyt a sluníčko, v lese opar, ve sluchátkách hudební událost roku 2008, nespěchat na oběd, asi to někam natáhnu.
I tak mi to za týden dalo cca 6 a půl hodiny a odběhnutých necelých 54km. Příští týden mám zase 4 dny Prahy, ale stejně budu odpočívat před posledním letošním závodem:-).